Benvinguts al bloc d'ACECMA

Benvinguts al bloc d'ACECMA

Aquest Blog vol ser una eïna de comunicació entre els membres i amics d'ACECMA. Aquí trobareu informació i enllaços a temes d'actualitat en el sector del medi ambient. Esteu convidats a participar-hi!

AGENDA

NOVEMBRE 2011- FEBRER 2012

CICLE DE CONFERÈNCIES "Parlant de la sostenibilitat en un nou marc global"
Organitzen: Fundació Forum Ambiental i Obra social Catalunya Caixa
2, 16 i 24 de Novembre 2011

13 de Desembre 2011

19 i 31 de Gener 2012 
14 Febrer 2012
Auditori de La Pedrera. Passeig de Gràcia, 92 - Barcelona 

La inscripció es necessària i gratuïta  
Per a més informació: 93 233 26 52 

Enllaç programa: 
http://www.forumambiental.org/sostenibilitat/Tr%C3%ADptic_jornades.pdf

  
NOVEMBRE 2011

Barcelona, 15 Novembre de 2011
Boscos singulars: una riquessa del nostre territori.  

Organitzen:  
CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN)
15 de Novembre 2011 de 9:30 a 17:00 

Sala Prat de la Riba. 
Institut d’Estudis Catalans, Carrer del Carme  47- Barcelona.
19 i 31 de Gener 2012


Des del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) es proposa una discussió i reflexió oberta per contrastar els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions amb competències en la planificació i la gestió del territori sobre aquesta mena de boscos tan escassos i especials.

“El nou inventari dels Boscos Singulars de Catalunya serà un referent per a gestors del bosc i permetrà replantejar les estratègies de manteniment i millora dels nostres espais forestals" Per més informació consulteu:  
www.creaf.uab.es/docs/act/CREAF-SCB-ICHN/2011_Jornada_Boscos_Singulars.pdf


Barcelona, 17-18 Novembre de 2011
REINNOVA – II Congrés Internacional d'Innovació en la Gestió i el Tractament dels Residus Municipals

Organitzen:  
Agència de Residus de Catalunya i Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, juntament amb el Instituto para la Sostenibilidad de los Recursos i la Fundació Fòrum Ambientals.

Fira Sabadell
Entrada: Plaça Sardana, s/n

Els propers 17 i 18 de novembre es presenta una nova edició de REINNOVA – Congrés Internacional d'Innovació en la Gestió i el Tractament dels Residus Municipals a Fira Sabadell. Com en les passades edicions, REINNOVA pretén ser la plataforma d'intercanvi de coneixements i experiències que aglutini tots els actors que treballen al voltant del vector residu.
En concret, en la present edició, s'ha triat com a marc de debat i reflexió 'Els reptes en la gestió de residus en una economia globalitzada', un tema estratègic que pot tenir un paper significatiu a la nova economia del coneixement i que tractarà temes com:
  • Els fonaments del TMB i la seva potencialitat com a model, donant a conèixer els diferents tipus i analitzant els beneficis que l'esmentada tecnologia aporta a la gestió dels residus.
  • L'adaptació del model als nous escenaris. Experiències per a la optimització i millora de l'eficiència del TMB.
  • L'aportació del sector dels residus en la mitigació del canvi climàtic. La petjada de carboni i el cicle de vida com a patró en els residus.
  • Les polítiques i sistemes de finançament per al sector. El concepte de diàleg competitiu.
  • I el desenvolupament de noves infraestructures. Oportunitats i reptes de futur.
El model de gestió al nostre país ha consolidat un mercat tecnològic que podem considerar madur i que pot competir en el mercat interior i internacional. Per això a REINNOVA no volem deixar passar l'oportunitat de donar a conèixer els mercats potencials i alhora oferir una porta per a la internacionalització del sector a favor del desenvolupament econòmic. 
 
Per més informació consulteu:  www.reinnova.es


Barcelona, 21-25 Novembre de 2011
V SETMANA MEDITERRÀNIA DE LIDERS ECONÒMICS 

Organitzen:  
Cambra de comerç de Barcelona, ASCAME, Secretariat per la Unió del Mediterrani.

Casa Llotja de Mar, Barcelona 

La Setmana Mediterrània de Líders Econòmics s'ha convertit en un dels esdeveniments econòmics més importants de la regió de la Mediterrània. L'any passat més d'un miler d'empresaris i empresàries, entitats governamentals de la regió mediterrània i representants d’institucions internacionals i regionals, es van reunir per discutir i promoure la cooperació Euro-mediterrània i la integració, com un factor bàsic per al desenvolupament econòmic i social.

La Setmana de Barcelona, que és una referència per als principals actors de la regió Mediterrània, reforça el pilar econòmic de la Unió per al Mediterrani i la seva secretaria permanent a Barcelona, en un moment en que la regió està vivint importants canvis socials i econòmics.

En aquest moment històric, la Setmana de Barcelona presentarà un fòrum per debatre solucions per a un futur millor, donant resposta a qüestions crítiques com la bona governança, l'ocupació juvenil, el desenvolupament de les PIMES, l'economia verda i la integració de les dones, proposant projectes concrets i creant noves oportunitats de negoci.
 
La Setmana Mediterrània de Líders Econòmics
inclourà diferents fòrums i esdeveniments centrats en aspectes clau per al desenvolupament de la regió mediterrània:
  • Fòrum de Desenvolupament i Negocis en el Nord d'Àfrica - NABDF 2011
  • UpM OPEN DAYS
  • Fòrum Mediterrani de l'Economia Verda - ECO MEDA GREEN FORUM 2011
  • Fòrum Mediterrani de Dones Empresàries
Per més informació consulteu:  
www.medaeconomicweek.org/index
 

Barcelona, 29 Novembre- 2 Desembre de 2011
SmartCity World Congress  

Organitzen:  
Fira de Barcelona

Recinte firal Gran Via, Barcelona 

La densitat de població a les ciutats demanda accions per a un creixement economic i mediambientalment sostenible, que millori la qualitat de vida dels seus habitants. Aquest es el principal repte i la raó per la qual la societat reclama ciutats més intel·ligents o Smart Cities

A SmartCity World Congress, les empreses, administració pública, emprenedors i centres d'investigació podran compartir i aprendre com desenvolupar les ciutats del futur.

Per més informació consulteu:  
www.smartcityexpo.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada