Benvinguts al bloc d'ACECMA

Benvinguts al bloc d'ACECMA

Aquest Blog vol ser una eïna de comunicació entre els membres i amics d'ACECMA. Aquí trobareu informació i enllaços a temes d'actualitat en el sector del medi ambient. Esteu convidats a participar-hi!

dissabte, 12 de febrer del 2011

Aquest any 2011 ha estat proclamat per Nacions Unides Any Internacional dels Boscos.


El 20 de desembre del 2006 l'Assamblea general de Nacions Unides va aprovar la resolució A/RES/61/193 on es declarava 2011 Any Internacional dels Boscos

Es tracta d'augmentar els esforços de recuperació i conservació dels ecosistemes forestals mundials i de conscienciar a la societat de que els boscos son esencials per a la sostenibilitat del planeta, aportan beneficis econòmics, socioculturals i ambientals

Els boscos i la seva ordenació i gestió sostenible poden contribuir de forma molt rellevant al desenvolupament sostenible, l'erradicació de la pobressa i l'assoliment dels Objectius del Mil·leni.

Els boscos ocupen més del 30% de tota la superficie de la terra, en ells es troba el 90% de la biodiversitat terrestre coneguda y gairebé un 60% de tota l'aigua dolça del planeta procedeix d'arees forestals. S'estima que al voltant de 1.600 milions de persones depenen directament dels recursos forestals per a la seva supervivència bàsica. A més els boscos son esencials per a la regulació del clima del planeta.

Cada any desapareixen més de 13 milions d'hectarees de forest, una superficie equivalent a una quarta part de la peninsula ibèrica.

El lema escollit per a la campany es "Els boscos, per a les persones", amb l'objectiu de resaltar el paper fonamental dels essers human en la protecció dels boscos.

Durant tot l'any 2011 es celebraran nombrosos actes al voltant d'aquest tema. Cliqueu sobre el calendari previst per Nacions Unides.

ACECMA facilitarà informació sobre els actes i jornades a Catalunya i Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada